Biljarten

bij Op Warns

Eén van de twee wintersporten van ‘Op Warns’, zoals Will zegt. Gewoon een biljartje leggen ’s avonds en vooraf, tijdens en daarna een biertje drinken (of anders), het blijft een heerlijke en ontspannen combi.

Van oktober tot en met april spelen twee biljartclubs hun wedstrijden, respectievelijk op maandag- en woensdagavond. Op maandagavond is het biljart gereserveerd voor de 14 leden van Biljartclub ‘Om ’e Nogt’, op woensdagavond houdt Biljartclub ‘It Griene Leaken’ (18 leden) het biljart bezet. Beide clubs spelen van 19.00 tot 24.00 uur. Sinds 1969 heeft ‘It Griene Leaken’ een wisselbeker, die jaarlijks wordt toegekend aan de beste biljarter van de club van het betreffende jaar.

En dan is er nog een derde biljartclub, een onofficiële weliswaar, maar veruit de meest traditionele. Op maandagmiddag verzamelen al sinds jaar en dag een ..tal mannen met een landbouwachtergrond - eerbiedig door Afke ‘de Boerenpartij’ - genoemd, zich in het café. Vanaf 16.30 uur spelen zij hun spel, praten ze bij en gaan vervolgens om 19.30 uur weer huiswaarts. Biljarttoernooien

Ieder jaar vinden er achtereen een drietal biljarttoernooien plaats. In drie weken tijd kan men zich plaatsten voor achtereenvolgens een bandentoernooi, een libretoernooi en een driebandentoernooi. Deze drie toernooien worden altijd gepland tussen Pasen en Pinksteren en zijn afhankelijk hoe deze dagen vallen. De aankondiging kunt u vinden op deze website, in de rubriek ontspanning.

het nieuwe biljartseizoen begint voor de club weer eind september met de jaarvergadering Komende periode weer biljarttoernooien, kijk elders op de site bij `ontspanning`

Darts

Competitie

We hebben een eigen Darts-team met de naam `Helga en de Huidschuivers`. Elke dinsdag om de 14 dagen spele ze bij ons in het café. Ze spelen in de Friese Dartbondscompetitie in poule 4F. Op dit moment staan ze op plaats 1 en zijn bijna kampioen. Volgend jaar promoveren we naar een hogere klasse!

Bezoek de website van de Friese Darts Bond

Biljart

Toernooien

De data van de toernooien worden later bekend gemaakt.